Followers

Thursday, November 24, 2011

PROGRAM BLOGGER MUDA

Posted by HiSa Ito at 7:36 PM 0 comments


Sukacita dimaklumkan kepada blogger-blogger sekalian. Kementerian Belia dan Sukan akan menganjurkan PROGRAM BLOGGER MUDA. Bagi sesiapa yang berminat untuk menyertai program ini sila bagi nama di ruangan comment di bawah. Banyak faedahnya program ni (ayat promote)..Rugi kalau sape yang x join 2. Inilah masanya untuk kita menambah ilmu. Program ini akan dilangsungkan selama 2 hari bermula pada 3 Disember 2011 hingga 4 Disember 2011 bertempat di Kompleks Rakan Muda Besut, Terengganu. Boleh menaiki kenderaan sendiri, duit minyak boleh klaim.

Friday, November 18, 2011

POCO-POCO

Posted by HiSa Ito at 6:37 PM 0 comments


Assalamualaikum..hari ni nk bercerita sikit pasal tarian @ senaman poco-poco ni..pagi ni koi bgn jer dr tdo, dengan muka yg selamba p dapur tgk apa yg ada.."roti telur je"..belasah jer la apa yg adakan..pas 2 "mana pulak la pegi umi ni"..terdengar la pulak adik koi yg bongsu tu tanya abah.."mana umi, abah?"..dengan selambanya abah menjawab.."senaman poco-poco"..larrrrr...patut la roti telur jer pagi ni.kebiasaannya pada hujung minggu mcm ni umi akan buatkan breakfast yang berat..Umi pun balik la umh..Koi pun sajer nk test umi..."umi, cer buat poco-poco sikit..".umi pun menunjukkan kehandalannya berpoco-poco.."wow, hebat umi koi ni.."...haih.."knp la umi x ajak koi",,berkata-kata dalam hati..dah lama sebenarnya x buat poco-poco ni..Starting koi kenal poco-poco ni masa perkhemahan Renjer Puteri masa sekolah dulu.Masa 2 koi la org paling hebat buat poco-poco ni.Kawan-kawan koi semua x pandai buat..Sekarang semua orang dah pandai buat. Tp koi buat poco-poco ni langsung x berpeluh..pelik..boleh kurus ker buat senaman ni..Poco-poco ni lebih pada tarian jer koi rasa..Umi dah panggil 2, ajak buat poco-poco..jom..

Monday, October 17, 2011

NUKILAN SILAM

Posted by HiSa Ito at 12:10 AM 0 comments


Ari ni mood nk buat keje xberapa nk ada. So, tengah xder buat apa, terfikir satu idea. Menulis novel...Agak2 ok x ek...dah terlalu byk x larat dah nk simpan dlm hati ni..

Friday, March 11, 2011

Handmake AisCream Vanila

Posted by HiSa Ito at 10:53 PM 0 comments
Assalammualaikum...Ari ni nk kongsi resepi aiskrim buatan sendiri..Sebenarnya ni dah kali ketiga buat aiskrim sendiri. First time buat perisa jagung. Second time, aiskrim coklat. Sedap sgt. Rasa mcm aiskrim walls yg jual kat kedai 2. 

Bahan-Bahan:-

1) 1/2 tin susu pekat manis


2) 1/2 tin air masak + 1/2 tin susu cair


3) 1 biji telur

4) Perisa vanilla

5) 2 Sudu makan ovellete


Cara-Cara:-

1) Masukkan bahan ke dalam blender



2) Blend sampai pekat, likat, berkrim dan berkilat

3) Masukkan dalam bekas


4) Simpan dalam peti ais(tempat beku)

5) Sedia untuk dihidang. Hias la dengan apa-apa yg disukai.


Thursday, March 3, 2011

Cinta Perlukan Pengorbanan dan Tolak Ansur

Posted by HiSa Ito at 8:28 PM 0 comments
Mungkin topik kali ni amat2 la jiwang kan. Tp xper..cuba la kupas topik ni..Perlu ke kita berkorban segalanya utk cinta??hanya kita yg berkorban??atau dier sajer yg bekorban?? Seelok2nya dua2 la kena bekorban kan. Tak adil la kalau hanya sebelah pihak jer yg bekorban..Betul x? Cuba fikir apa jd kalau hanya sebelah pihak jer yg bekorban. Apa situasi yg akan timbul. Mungkin pihak yg dah terlalu byk bekorban 2 akan berpandangan mcm ni: "dier ni btl2 serius ker dgn ak.."..hurm..2 semua hanya Allah yg tau..Penah x bertolak ansur dgn dier?Kalau penah, amat beruntung la dier..yg x penah bertolak ansur ni, fikir2 la perasaan org lain jugak..jgn asyik fikir perasaan sendiri..

TOPIK KAT ATAS 2 UMUM OK..


Thursday, February 17, 2011

Pasta Carbonara Mushroom Berkrim

Posted by HiSa Ito at 3:34 AM 0 comments


Ari ni nk kongsi resipi sikit..senang jer nk buat benda ni..

Bahan-bahan yang kita guna(3-4 0rg) : 

  • 1/2 bungkus pasta(tak kisah apa jenis pun)
  • 1 tin sos carbonara Prego
  • Sedikit isi ayam atau daging( guna yang kisar punya)
  • bawang putih (cincang)
  • bawang merah (cincang)
  • mushroom butang (dihiris)
  • 1/2 cawan susu segar
  • Sedikit daun parsley
  • Garam secukup rasa
  • lada sulah.


Okay now,cara-cara masaknya pulak:

  1. macam biasa laa pasta di rebus. (letak sedikit margerin@minyak untuk elak dia melekat). Toskan dan asingkan.
  2. tumiskan bawang putih dan merah tadi. dah naik masak masukkan daging kisar tadi. sampai ia masak k.
  3. masukkan sos carbonara kacau bersama-sama dengan daging tadi.
  4. masukkan mushroom tadi dah gaul hingga sebati.
  5. nampak dah pekat sikit masukkan susu segar tadi sedikit demi sedikit sampai ia berkrim.
  6. letakkan garam sedikit dan lada sulah untuk perasanya,
  7. untuk hiasan letak daun parsley di atas sos tuu tadi bila dihidangkan.

FAST N FUYOH...:)






Monday, January 3, 2011

Kemanakah Kasih Sayang?

Posted by HiSa Ito at 12:49 AM 0 comments
Happy new year!!!

Tahun baru ni semua org ada azam baru..begitu juga ak..ak berazam utk mendapat pekerjaan yg baik n yg paling penting mendapat kebahagiaan..Thats all..KEBAHAGIAAN....di mana sinar kebahagiaan 2..Semakin byk dugaan yg ak kena lalui...aku redha..

my beloved,

x bermaksud utk melukakan mu..
ak terlalu 'take care' ttg mu..
im obsses with u...
but..
cara ak amat berbeza..
dan ak tau ianya sgt melukakan mu...
im sorry...

 

hISa ItO blog!! Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review