Followers

Wednesday, January 16, 2013

ALHAMDULILLAH / SYUKUR/ SYUKRIA

Posted by HiSa Ito at 7:26 PM 0 comments
Alhamdulillah. Masih dikurniakan umur yang sedia ada sampai sekarang. Pengalaman demi pengalaman dah pun dilalui. Manis, Pahit dah pun ditelan. Terasa hidup ni dah lengkap walaupun blm mendirikan masjid. Tapi still ada rasa mcm org lain untuk mendirikan masjid walaupun semua dah lengkap. Menanti dengan penuh kesabaran saat2 yg paling bhgia tu muncul. Akur walaupun jodoh lambat. Yang penting kita tidak tersalah pilih. Biarlah jodoh yg diberi akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Biarlah jodoh kita tu dpt membimbing kita ke jalan yg lurus kepada-Nya. Baru je terbaca 30 tips daripada Dr. Fadhilah Kamsah tentang Mempercepatkan Jodoh. Tapi hanya tertarik kepada 1 tips je.


"Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif"



Ya Allah...Ya Tuhanku
Jika Pendampingku telah Engkau lahirkan
Gerakkan hatinya untuk menujuku, pertemukanlah kami dalam sebaik-baiknya pertemuan untuk menuju Redha-Mu..
Kerana Engkaulah yg berhak atas hati hamba2-Mu...
Dan Engkau jua yg kuasa membolak balikkannya..
Ya Rabb,
Bila dia jauhm dekatkanlah..
Eratkan hati kami dalam ikatan kerana-Mu, tautkan hatiku dengan hatinya yg sama-sama mengharap & mendamba sebuah keinginan menuju redha-Mu..

Ya Allah....Yang Maha Pencinta
Pemilik cinta sejati, jikalau cintaku kau ciptakan untuk dia,
Tabahkan hatinya..
Teguhkan imannya..
Tegarkan penantiannya..

Ya Rabb..Sang Pemilik Hati
Jikalau hatiku KAU ciptakan untuk diam penuhi hatinya dengan kasih-Mu..
Terangi langkahnya dengan Cahaya-Mu, limpahkan kelapangan dikalbunya dengan kesabaran, temani dia dalam kesepian..

Ya Rabb,
Tiada tempat ku bersandar selain pada-Mu..
Kutitipkan cintaku pada-Mu untuknya..
Kutitipkan sanyangku pada-Mu untuknya..
Kutitipkan rinduku pada-Mu untuknya..
Mekarkan cintaku bersama cintanya..
Satukan hidupku & hidupnya dalam Cinta-Mu..

Ya Rabb,
Ku yakin bila saatnya sudah menghampiri..
Pasti kebahagiaan itu aku dapati..
Mohon beri aku kekuatan dan kesabaran dalam penantianku..

Ya Allah..
Kirimkan dia yang dapat membawa kebaikan..
Baik bagi duniaku, akhiratku dan agamaku..
Agar kami sama-sama berjemaah untuk tetap menuju ke jalan-Mu..
Bimbing hati kami, kuatkan lah hati kami..
Penuhilah dengan rahmat & kasih sayang-Mu..Amin ya rabbal alamin


Sunday, January 6, 2013

HISAITO CREPE!

Posted by HiSa Ito at 10:41 PM 0 comments
Assalamualaikum.. 
Hari ni nk memperkenalkan produk baru yang x berapa nk baru jugak la..cuma baru nk update je kat blog ni. 

HISAITO CREPE

Alhamdulillah lps je dpt first customer, rezeki bertambah2. Ramai yang order.

So, sape2 yg berminat nk try just contact sy yer. Detail ada dlm gambar kat bawah ni.


 

hISa ItO blog!! Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review